Det er spændende at arbejde med Sebastian. Også når det er genopsætninger af hans gamle forestillinger. Men især når der er tale om en helt ny forestilling – så sætter Mastodonterne alle sejl til.

I 2011, mens Pippi var i færd med at blive indøvet, foreslog Mastodonterne Sebastian at skrive en musical over Ole Lund Kirkegaards historie om Hodja fra Pjort. Titelnummeret var jo allerede skrevet i 1984, men Mastodonterne kunne se en hel musical, som lå og ventede. Den samme idé havde Sebastian haft længe og manglede bare det sidste skub til at komme i gang med skriveriet. Det fik han af Mastodonterne, og Mastodonterne fik til gengæld en dugfrisk musical af Danmarks bedste musicalkomponist.

Forestillingen blev skrevet i 2013 – både dialog og musik, og i januar 2014 kunne Mastodonterne kalde til audition og tage fat på prøverne. Historien om den modige dreng Hodja, som møder både gode og onde mennesker på sin rejse, blev finurligt fortalt på den helt rigtige og skøre Ole Lund Kirkegaard-måde.

Endvidere medvirkede Mastodonterne på Sebastians CD om Hodja, som blev indsunget af en lang række folkekære kunstnere.

Interessen for Sebastians nyeste musical var naturligvis meget stor. Ikke blot hos medierne, men så sandelig også hos publikum. Der blev solgt fantastisk mange billetter, og man må i den grad sige, at Sebastian forstår at ramme de helt rigtige melodier og stemninger, der er med til at lave en rigtig fin musical.

Hodja fra Pjort blev opført i Hillerød i august og september 2014 – og rykkede derefter til Tivolis Koncertsal, hvor den spillede hele efterårsferien.

Samarbejdet med Sebastian nåede på den måde nye højder – denne gang med en dreng på et flyvende tæppe.